Senior Financial Controller

De organisatie

Hoogwegt (onderdeel van Hoogwegt Group) is wereldwijd actief op het gebied van verkoop, handel en distributie in zuivelproducten en voedselingrediënten met een omzet van ruim €3 miljard. Met hun internationale handelsvestigingen bedienen zij klanten overal ter wereld op het gebied van productkwaliteit, logistieke service, marktkennis en risk management. Het is een origineel Nederlands familiebedrijf en nog altijd in private handen. De afgelopen jaren is Hoogwegt van een decentrale organisatiestructuur herontwikkeld richting een centrale organisatie in Arnhem van waaruit de wereldwijde operatie aangestuurd wordt. Hier zijn in totaal ruim 200 collega’s actief verdeeld over de diverse disciplines. Hoogwegt kenmerkt zich door een dynamische en familiaire sfeer. Mensen die zich met hart en ziel voor hun werk inzetten en die ruime kansen krijgen om zich te ontplooien in deze professionele omgeving. In september 2020 heeft Hoogwegt zijn intrek genomen in een eigen en speciaal voor Hoogwegt gebouwd kantoor tegenover Centraal Station Arnhem.

Het gewenste kandidaatprofiel

Hoogwegt is op zoek naar een senior finance professional die in staat is om het team aan te sturen en ‘on the job’ te verbeteren. Iemand die in een complexe omgeving het overzicht bewaart, prioriteiten stelt en tijdslijnen omtrent maand, kwartaal en jaarwerk plant. Je houdt ervan om zowel het conceptuele als het praktische te combineren in jouw rol en het initiatief te nemen in het bevorderen van crossfunctionele samenwerking tussen Accounting, Financial Control en Business Control.

Verder is Hoogwegt op zoek naar zoveel mogelijk van de volgende elementen in het kandidaatprofiel:

  • Afgeronde relevante studie op HBO+/WO niveau, bijv. bedrijfseconomie, bedrijfskunde, accounting (RA titel is een sterke plus)
  • Financieel relevante werkervaring in controlling in een commercieel, productie- of handelsbedrijf en/of Audit ervaring met een commercieel georiënteerd klantportfolio heeft een sterke pré;
  • Sterk in Nederlands en Engels, bij voorkeur nog een andere taal; pro-actief communiceren;
  • Uitstekende analytische vaardigheden;
  • Ervaring met veranderings- en vernieuwingsprocessen;
  • Gevoel voor commercie: “business sense”;
  • Enthousiast, resultaatgericht, wil om te veranderen, doorzettingsvermogen, solide financiële basis.

"De zuivelhandel maakt dat je als Senior Financial Controller een zeer sterke impact kan maken op de business door de kruisbestuiving tussen Financial Control en Business Control te bevorderen op het gebied van closings, complexe cash flow forecasting en markt- en prijsanalyses." 

Het functieprofiel

Als Senior Financial Controller ben je met een brede focus verantwoordelijk voor alle finance activiteiten van internationale werkmaatschappijen van Hoogwegt, die zich onder meer richten op ingrediënten, kaas en melkpoeder.  Je rapporteert aan de Finance Director wiens team bestaat uit Accounting, Financial Control en Business Control. De Finance Director rapporteert direct aan de CFO. Je richt je onder meer op de maandelijkse closings, kwartaalrapportages en het jaarwerk. Als sparringpartner van de Financial Director en de lokale directie(s) geef je met je analyses inzicht in de resultaten en geef je (strategisch) advies. Het doorlichten en optimaliseren van alle financiële processen en procedures (AO/IC) is een belangrijk element. Ook lever jij jouw bijdrage aan Business Control in het bouwen van een datawarehouse structuur en het neerzetten van Business Intelligence. Je herkent ‘quick wins’ en weet deze samen met het team toe te passen. Als Senior Financial Controller geef je leiding aan het team van 3-5 Financial Controllers, variërend in ervaring en weet deze ‘on the job’ te coachen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.