Senior Business Controller

De organisatie

Happy Horizon is een snelgroeiend, prijswinnend full-service digital marketingbureau. Zij bedienen een brede klanten portefeuille van MKB tot grootbedrijf, met diensten in 5 verschillende service lines  Strategy& Innovation, Branding, Content& PR, Online Marketing, Data& Automation, Development & Technology. 

De groep besteedt vanwege de snelle (autonome en acquisitie) groei bijzondere aandacht aan het behoud van de informele, ondernemende cultuur, waarin zij medewerkers stimuleren zich scherp bewust te zijn van hun eigen talent en zich vandaaruit blijvend te ontwikkelen (talent gedreven werken). 

Bij Happy Horizon werken op dit moment ruim 650 professionals, vanuit hubs in Eindhoven, Tilburg, Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht, Arnhem en Den Haag. Happy Horizon wordt geleid door Walter van de Wege (CEO) en wordt hierbij ondersteund door een kernteam, bestaande uit C-level managers vanuit  de backoffice en managers van de diverse hubs.
Sinds oktober 2020 is MG Partners mede-aandeelhouder van de groep. MG opereert als actieve investeerder en begeleidt de buy & build die inmiddels heeft geresulteerd in het aansluiten van 18 nieuwe bedrijven bij de groep.

Het functieprofiel

Wegens de sterke groei is er besloten om een Senior Business Controller toe te voegen aan het bestaande finance team (18 FTE). Deze nieuwe collega gaat fungeren als de rechterhand van de CFO, Ernst Wiemans. De focus van deze rol ligt op het verder ontwikkelen en uitbouwen van de business control functie binnen Happy Horizon (o.a. forecasting, analyses, management reporting).

Als Senior Business Controller zul jij je focussen op het inzichtelijk maken van de bedrijfsmodellen van Happy Horizon en potentiële overname targets. Hierbij werk je nauw samen met MG Partners.  

"Happy Horizon is groot geworden door klein te blijven"

Het gewenste kandidaatprofiel

 • WO (Master) opleiding in Bedrijfskundige of Bedrijfseconomische richting, idealiter aangevuld met een RC titel; 
 • 8+ jaar ervaring als Business controller, Business Analyst,  in Transaction Services en/of Consultancy; 
 • Ervaring met het opzetten van business control, dataprojecten en/of M&A trajecten; 
 • Sterk in Excel en ervaring in de ontwikkeling van business cases, data en scenario analyses. Daarnaast is affiniteit met BI tooling gewenst;
 • Affiniteit met complexe omgevingen en uiteenlopende, soms verweven business modellen;
 • Ervaring in de online marketing sector is een pré;
 • Communicatief zeer sterk in zowel Nederlands als Engels; 
 • In staat om snel waardevolle relaties op te bouwen, van C-level tot de jongste stagiaire;
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en zet aan tot verandering, weet beoogde doelstellingen te realiseren en complexe vraagstukken beet te pakken en tot het einde te volbrengen;
 • Je wilt graag het verschil maken!
 • Je herkent jezelf in de begrippen Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.