Senior Business Controller (MT lid)

De organisatie

Noordhoff is de grootste educatieve content- en dienstverlener in Nederland. Het bedrijf creëert educatieve producten en diensten voor verschillende niveaus in het onderwijs. Noordhoff valt onder Infinitas Learning, een moederbedrijf dat actief is in meerdere geografieën met een focus op primair en secundair onderwijs. Noordhoff Zorg is een onafhankelijk opererend bedrijf binnen de Noordhoff organisatie en 100% digitaal. Noordhoff Zorg heeft vier verdienmodellen en richt zich op de gezondheidssector. Met een Buy & Build-strategie streeft de onderneming ernaar om de komende jaren omzet, productportfolio en marktbereik sterk te laten groeien. Noordhoff Zorg wordt geleid door een eigen managementteam en blijft investeren in de ontwikkeling van digitale inhoud, aanvullende EdTech-oplossingen en innovatieve leermodellen, sinds NPM Capital in 2021 investeerde in het bedrijf.

Het functieprofiel

Als Senior Business Controller voor Noordhoff Zorg ben je actief lid van het MT en werk je op dagelijkse basis nauw samen met de Managing Director van Noordhoff Zorg. Hiërarchisch valt jouw positie binnen de Finance organisatie van Noordhoff en rapporteer je, evenals de andere Senior Controllers, aan de Manager Planning & Control. Vanuit jouw autonome rol ben je (en dat geldt niet voor de andere Business Units) verantwoordelijk voor de zowel de P&L, Balans en Cash Flow en werkt je feitelijk als eindverantwoordelijke voor Noordhoff Zorg. 

Vanuit jouw rol fungeer je als proactieve business partner en rechterhand van de Managing Director en zul je, naast de rapportage lijn naar Noordhoff, ook direct sparren met de Group CEO en CFO van Infinitas Learning.

De belangrijkste doelstellingen zijn onder meer het ontwikkelen en onderhouden van een effectieve samenwerking met stakeholders, het leiden of deelnemen aan projecten en het optimaliseren van interne processen en procedures. Andere taken zijn onder meer het ontwikkelen en optimaliseren van de planning & control cyclus, het bouwen van rapportages in Power BI en Excel en het strategisch meedenken met groeiplannen van Noordhoff Zorg.

"Wij zijn gepassioneerd over het transformeren van de manier waarop mensen leren. Het doel van het bedrijf is om flexibele, marktleidende oplossingen te leveren die nieuwe benaderingen van leren voor de 21ste eeuw ondersteunen.”

Het gewenste kandidaatprofiel

Als Senior Business Controller ben je eindverantwoordelijke voor de financiële besturing van Noordhoff Zorg en ben je een actief lid van het MT. Je bent in staat een visie te ontwikkelen, deze door te vertalen en te brengen tot uitvoer. Je pakt je verantwoordelijkheid en weet hoe te enthousiasmeren en daarmee uiteenlopende belangen te overbruggen en draagvlak te creëren. Daarbij ben je gericht detail en deins je er niet voor terug om de data en cijfers in de te duiken.  

Communicatief ben je sterk en durf je, waar nodig, een gewogen standpunt in te nemen. Je weet je natuurlijk in een complexe organisatie te bewegen waar krachtig stakeholdermanagement belangrijk is.

Verder herken je je in de volgende punten:
•    Een afgeronde Master en academisch werk- en denkniveau;
•    Aantoonbare en relevante ervaring als Business Controller of een vergelijkbare functie bij voorkeur in een SaaS omgeving;
•    Praktische en theoretische kennis van administraties en verslaggeving, interne controle en administratieve organisatie;
•    Je bent zeer bedreven in Excel en Power BI;
•    Projectmanagement ervaring;
•    Uitstekende beheersing van de Engelste taal in woord en geschrift.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Laura.

Referentie: LIG06457