Manager Group Control

De organisatie

Beekenkamp Group, opgericht in 1951, is een familiebedrijf pur sang. Wereldwijd hebben zij 3.000 medewerkers in dienst, waarvan 450 in Nederland met plezier werken in de veredeling en opkweek van groenten-, pot-en perkplanten, chrysanten en verpakkingen. Hiermee heeft de organisatie een unieke marktpositie verworven en is een begrip in de tuinbouw. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 2 miljard jonge planten en beschikt over 100 hectare aan kassen en bedrijfscentrum. Het motto "Samen voor het beste resultaat" weerspiegelt de toewijding aan kwaliteit en vertrouwen voor internationale klanten en partners. Innovatie is een kernwaarde, met continue ontwikkelingen in zowel Nederland als internationale vestigingen zoals Ethiopië, Kenia, Frankrijk, Japan en Colombia.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering bij Beekenkamp Group. Het bedrijf investeert bewust in milieuvriendelijke praktijken, zoals efficiënt watergebruik en duurzame voedselproductie. Beekenkamp zorgt voor eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden voor al haar werknemers, zowel in Nederland als op internationale locaties. De organisatie bestaat uit drie bedrijven: Beekenkamp Verpakkingen, Beekenkamp Plants en Deliflor Chrysanten, elk met een sterke focus op innovatie en kwaliteit. Met een strategische focus op verdere professionalisering en internationale uitbreiding, blijft Beekenkamp een betrouwbare en vooruitstrevende partner in de tuinbouwsector.

Het functieprofiel

Beekenkamp Group bevindt zich in een professionaliseringsfase, waarin jij als nieuwe Manager Group Control een sleutelrol zal gaan spelen. Je rapporteert direct aan de CFO en bent verantwoordelijk voor het opzetten van de Finance functie op holdingniveau, alsmede het integreren en aansturen van het shared service center. Je ondersteunt hem bij belangrijke projecten zoals de ERP-implementatie, KPI-professionalisatie, en diverse financiële vraagstukken. Jouw input is essentieel voor strategische besluitvorming en voor het verder optimaliseren van de organisatiestructuur en operatie.

Je beheert alle financiële processen (vier business units) en bent verantwoordelijk voor de geconsolideerde rapportages van de groep. Daarnaast coördineer je de Business Unit Controllers die aan jou rapporteren. Voor specifieke landen en functionele gebieden kies je voor decentralisatie om lokale compliance en effectiviteit te waarborgen. Deze positie biedt uitstekende groeikansen voor mensen met eindverantwoordelijke ambities. Als inspirerende leider motiveer je collega's, geniet je van integraties, verbeterprojecten en het creëren van nieuwe structuren. Deze rol is ideaal voor financials die de ambitie hebben om uiteindelijk Financieel Directeur te worden.

“Vanuit visie en kennis ontwikkelen we nieuwe vormen, kleuren, rassen en verpakkingen. Onderzoek vormt de basis van onze producten, veredeling en marketing. We omarmen nieuwe technieken en werken samen om de beste kwaliteit voor onze wereldwijde telers te realiseren. Een eindproduct dat onvergelijkbaar is.”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Een afgeronde WO-opleiding in Bedrijfskunde, Economie of Accountancy.
  • RA-titel is een pré.
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen een internationale omgeving.
  • Je hebt een sterk vermogen om structuur en orde te scheppen in complexe processen en deliverables, wat zorgt voor efficiëntere workflows en heldere rapportages.
  • Je hebt een praktische benadering en draait actief aan de knoppen om verbeteringen door te voeren en resultaten te behalen. Je combineert strategisch denken met de bereidheid om in de details te duiken wanneer dat nodig is, en zorgt ervoor dat plannen effectief worden uitgevoerd.
  • Je hebt sterke analytische vaardigheden en kunt complexe problemen snel doorgronden. Je komt met creatieve en pragmatische oplossingen voor financiële en operationele uitdagingen.
  • Leidinggevende capaciteiten en ervaring met het aansturen en motiveren van medewerkers. Je kunt taken effectief delegeren en ondersteunt jouw team bij hun professionele groei.
  • Ruime ervaring met fiscaliteiten, wetgeving, beleid en uitvoering.
  • Kennis en ervaring met verandertrajecten en verbeterprojecten.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIM06474