Manager Finance Control & IT

De organisatie

Deze internationale organisatie is gespecialiseerd in connectiviteitsoplossingen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve wereldspeler in de markt. Met vestigingen en partnernetwerken in verschillende landen produceren, assembleren en distribueren zij speciale producten, accessoires en services voor diverse industrieën.
De komende jaren streeft het bedrijf naar organische groei en onderzoekt actief potentiële acquisities. Verder richt het zich op procesverbetering, digitalisering en optimalisatie van samenwerking binnen de organisatie.

Het functieprofiel

Als Manager Finance Control & IT speel je een cruciale rol in de financiële toekomst van de organisatie. Je combineert de rollen van MT-lid, Finance Business Partner en Manager (3 FIN, 1 IT). Je bouwt aan een toekomstgerichte, schaalbare financiële functie door structuur, processen en systemen te optimaliseren en het team te professionaliseren. Het is aan jou om Finance an sich naar een hoger niveau te tillen. 
Rapporterend aan de Group CFO, ondersteun je de organisatie bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Je verschuift de focus van het verleden naar de toekomst en bent verantwoordelijk voor alle financiële rapportages, business dashboards en werkt nauw samen met diverse teams.

“We provide the expertise to create secure and reliable connections for a faster, smarter and more sustainable world.”

Het gewenste kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een natuurlijk leider met het vermogen om een toekomstgerichte visie te realiseren. Je hebt oog voor zowel financiële inzichten als strategische kansen en kunt verbeteringen overtuigend doorvoeren. Je bent flexibel en kunt moeiteloos schakelen tussen verschillende verantwoordelijkheden en gesprekspartners. Een no-nonsense werkhouding en een gezonde dosis ‘ownership’ en ‘entrepreneurship’ zijn essentieel.

Vereisten:

  • Afgeronde bachelor- en/of masteropleiding, bij voorkeur in een economische/financiële richting;
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een industriële, technische, productie- en/of handelsomgeving;
  • Ervaring in operationeel management met dagelijkse bewaking van KPI’s;
  • Vermogen om op een hoog professioneel niveau te werken met een ondernemende instelling, scherp analytisch maar tegelijk pragmatisch;
  • Affiniteit met het realiseren van een moderne, data-gedreven Finance functie waarbij digitalisering en inzet van slimme (rapportage)tools, zoals PowerBI, een belangrijke rol speelt.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIS06381