Manager Finance & Control

De organisatie

Voor een internationaal industrieel bedrijf in regio Rotterdam zoeken wij een energieke Manager Finance & Control. Het bedrijf maakt zich klaar voor een grote transformatie richting een toekomstgerichte en duurzame bedrijfsvoering. De organisatie maakt deel uit van een gerenommeerde conglomeraat en heeft hierdoor de juiste steun om dit doel te gaan realiseren. 

Met meerder verkoopkantoren in Europa en wereldwijde strategische distributiepartners leveren zij hoogwaardige eindproducten die voldoen aan hoogste kwaliteitseisen. Door strategische verbeteringen, innovaties en verduurzaming willen zij hun leidende positie verder uitbreiden. 

Onder de 400 medewerkers heerst een informele en collegiale sfeer. Zowel de productie als kantoor medewerkers delen een sterke motivatie om deel uit te maken van een echt maakbedrijf en zijn toegewijd aan het leveren van kwaliteit en veiligheid. 

Het functieprofiel

In deze rol ga jij de focus verleggen van een op administratieve en historische rapportage gebaseerde afdeling naar een meer sturende, toekomstgerichte en business ondersteunende afdeling. Jij rapporteert direct aan de CFO en leid twee teams: Business Control en Financiële Administratie. Naast het zorgen voor een correcte AO/IC, krijg jij de kans om Business Control verder op te zetten, waardoor je het verhaal achter de cijfers kunt overbrengen naar de operationele teams. Je houdt je bezig met het optimaliseren van marges, het vergroten van efficiëntie en het beheersen van kosten.

Deze ambitieuze positie heeft afwisseling tussen Business & Finance Control taken, maar ook tussen strategische en operationele verantwoordelijkheden. Als rechterhand van de CFO ondersteun je bij het ontwikkelen van strategieën voor vergroening, groei en winstgevendheid. Dit biedt jou volop groeimogelijkheden binnen een evoluerende omgeving. 

"Als Manager Finance & Control maak je het verschil in een complexe productie-industrie. Met jouw innovatieve aanpak zet jij een Finance functie intern neer, waardoor de transitie naar een vergroening in de wordt geleid. Je optimaliseert efficiëntie en winstgevendheid met data-gedreven beslissingen en wordt een gedurfde sparringpartner van de CFO."

Het gewenste kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is zelfverzekerd, innovatief en verheldert de betekenis achter de cijfers. Je hebt oog voor het grotere geheel en kan de kern van de zaak doorgronden zonder alle details nodig te hebben. Je bent goed in staat om mensen mee te nemen in verandering. Verder herkent de ideale kandidaat zich in het volgende:

  • Een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur in een economische/financiële richting, eventueel aangevuld met een post-masteropleiding (RA/RC of equivalent);
  • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een industriële, technische of productieomgeving;
  • Heeft ervaring in het aansturen van een divers team;
  • Uitstekende beheersing van Excel en diepgaand begrip van ERP- en aanverwante systemen;
  • Je hanteert een doelgerichte en klantgerichte aanpak, waarbij je tevens het vertrouwen en de samenwerking met de business bevordert;
  • In staat om complexe vraagstukken te doorgronden en hoofdzaken van details te onderscheiden;
  • Sterke communicatieve vaardigheden waarmee je gemakkelijk schakelt tussen diverse niveaus binnen de organisatie, waarbij het leggen van verbindingen centraal staat.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIM06399