Manager Business Control

De organisatie

FincoEnergies is een van de onafhankelijke aanjagers van de transitie naar duurzame energieoplossingen. Het is hun missie om hun klanten deze overstap te laten maken naar een betere wereld. FincoEnergies focust op energievoorzieningen met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot en initiatieven die volledig CO2 neutraal in energie kunnen voorzien. In de divisie Road & Marine is door een recente acquisitie FincoEnergies Den Helder toegevoegd aan het Marine (kustvaart) focusgebied. Voor de verdere professionalisering van de Marine divisie is het noodzakelijk om de administratie te integreren én de Planning & Control cyclus te verstevigen. Het Management Team wordt daarom uitgebreid naar drie personen, bestaande uit de General Manager & Sales, de Head of Operations en de Manager Business Control (nieuw).

Het functieprofiel

Jouw kantoren bevinden zich in Amsterdam en Den Helder en hier ben jij onderdeel van driekoppige Management Team. De belangrijkste focus in jouw rol ligt op het inrichten van de rol als Finance Business partner. Jij zorgt in het management team voor informatie en advies welke de grondslag vormt voor strategische (financiële) beslissingen en het resultaat van de handel onderaan de streep verbetert. Hiervoor optimaliseer je de structuur van de organisatie wat beter inzicht in de kernprocessen oplevert. Je werkzaamheden bevinden zich dus in Business Control, strategie, analyse & advies, diverse projecten en natuurlijk jouw leiderschap binnen de organisatie. Je voorziet in trainingen zodat collega’s met een verbeterde manier van werken om leren gaan.

"De groeistrategie en professionaliseringslag vraagt om iemand die creatief is, zeer actiegericht en collega’s met diverse takenpakketten in beweging krijgt. Daarnaast ben je een stevige Finance Business Partner in het Management Team en richting het Management van FincoEnergies."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in Bedrijfseconomie of verwant;
  • Ruime ervaring in Business Control;
  • Intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de energietransitie;
  • Zeer sterke analytische vaardigheden;
  • Een commerciële instelling, nieuwsgierigheid om je in bestaande en nieuwe business modellen te verdiepen en nieuwe inzichten over de markt te creëren;
  • Proactief business cases en financiële modellering bouwen zodat dankzij jouw story telling iedereen het begrijpt;
  • Een groei-mindset en werken in een groeiende, snel-veranderende omgeving.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.

Referentie: LITI06298