Manager Business Control

De organisatie

Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. 

De bouwwerken die Unica realiseert doen er toe! Denk maar aan het Radboud UMC, Ahoy Rotterdam of het Jacoba Mulderhuis voor de Hoge school van Amsterdam. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, ruim 3.500 medewerkers en een omzet van € 663 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. 

In 2017 is Unica overgenomen door Triton Partners, een Europees georiënteerd Private Equity partij. Sinds de overname is Unica de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel autonoom als door een actieve M&A strategie. Binnen Finance & Control ligt de focus op verdere professionalisering, met als doel dat finance niet alleen een ondersteunende functie heeft, maar ook een uitdagende business partner is, die actief bijdraagt aan strategische, tactische en operationele besluitvorming. Mede hierom zoeken wij momenteel een Manager Business Control voor de clusters (business units) Building Projects en Building Intelligence. Unica Building Projects heeft een omzet van circa € 150 miljoen en er zijn momenteel zo’n 500 medewerkers werkzaam. Unica Building Intelligence heeft een omzet van circa € 37 miljoen en er zijn momenteel zo’n 200 medewerkers werkzaam.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je hebt een afgeronde Master opleiding binnen Finance of Economie, post-master (RC) is een pré;
  • Je brengt minimaal 8 jaar relevante ervaring mee, waarvan idealiter enkele jaren als leidinggevende;
  • Je hebt ervaring met het optimaliseren van processen bij voorkeur in een service en/of project georiënteerde organisatie (B2B);
  • Je hebt energie om mee te bouwen aan een data-driven omgeving, ervaring met BI tooling en Microsoft Dynamics 365 is een pré en daarnaast ben je zeer bedreven in Excel;
  • Je bent analytisch sterk en hebt goede communicatieve vaardigheden om de business mee te nemen in jouw oplossingen en modellen;
  • Je bent zelfsturend; in staat om verantwoordelijkheid te nemen en prioriteiten te bepalen. 

"Met zijn netwerk van bedrijven die allen toonaangevend zijn in hun specialismen, is Unica uitstekend gepositioneerd om klanten bij innovatieve en duurzame transformatieprocessen te begeleiden. Unica heeft als bedrijvengroep dan ook veel groeipotentieel. De multidisciplinaire kracht zorgt voor een sterke positie om klanten en de maatschappij de komende jaren nog breder van dienst te zijn en toegevoegde waarde te bieden."

Het functieprofiel

Als Manager Business Control voor de clusters Unica Building Projects en Unica Building Intelligence ben je het financiële geweten en sparringpartner van het management op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent lid van het MT van jouw clusters en verzorgt de waardevolle en toekomstgerichte stuurinformatie en adviezen ter optimalisatie van de business. Je geeft hierbij leiding aan 3 regio controllers. Het is daarom van belang dat je energie krijgt om collega’s te verbinden, te coachen en te enthousiasmeren.

Als Manager Business Control zijn je primaire verantwoordelijkheden om te sturen op omzet, resultaat, ontwikkeling van de werkvoorraad en het werkkapitaal van de twee clusters. Daarnaast ga je een belangrijke rol spelen in de verdere verbetering van de management rapportages en planning & control cyclus. In deze rol zal meer aandacht komen voor commercial finance en toekomstgerichte (stuur)informatie. Je wilt niet alleen met cijfers werken, maar ook waarde toevoegen door het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Je bent hands on en pragmatisch en daarnaast is stakeholder management een belangrijk onderdeel om je weg in de organisatie te vinden.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.