Group CFO

De organisatie

Beekenkamp Group is een familiebedrijf pur sang. De organisatie is opgericht in 1951, is financieel uitermate gezond en heeft momenteel wereldwijd ruim 2.900 medewerkers in dienst. Zij werken met plezier in groenten-, pot-en perkplanten, chrysanten en verpakkingen. Deze combinatie geeft Beekenkamp Group een unieke positie in de markt. Met het motto: ‘Samen voor het beste resultaat’ zorgt Beekenkamp voor kwaliteit en vertrouwen voor haar internationale klanten en partners. De organisatie kent een productie van meer dan 2 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van 90 hectare. Met de hoogste zorg voor kwaliteit en hygiëne worden hier diverse gewassen opgekweekt voor professionele telers (B2B) over de hele wereld.

Al sinds 1951 staat Beekenkamp voorop als het gaat om (duurzame) innovaties. Van unieke rassen uit de veredelingsafdeling in Maasdijk tot nieuwe trays. Voor de toekomst bruist het van de ideeën, zowel lokaal in Nederland als bij de internationale vestigingen in Ethiopië, Kenia, Oeganda, Frankrijk, Japan en Colombia. Vanwege de ambitie om internationaal verder te groeien zijn wij op zoek naar een sterke en ambitieuze Group CFO om de verdere expansie van de onderneming te faciliteren en de (financiële) organisatie verder te professionaliseren.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde Master opleiding (Economie, (Technische) Bedrijfskunde) aangevuld met een RA of RC opleiding;
  • Ruime ervaring in een eindverantwoordelijke Finance positie in een internationale B2B/productie omgeving. Kennis van of ervaring met het werken in de Agri industrie wordt als een pre gezien;
  • Ervaring met het creëren van een “moderne” Finance functie. Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Ervaring met dan wel een visie op operational excellence en implementatie in de praktijk is een pre; 
  • Ervaring met de implementatie en optimalisatie van IT/ERP-systemen en de toepassing ervan;
  • Snapt als geen ander het belang van krachtige management reporting en inzichten om alle leidinggevenden op de juiste (effectief en efficiënt) manier bij te kunnen laten dragen aan het organisatiedoel. 
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Uitstekende analytisch vermogen en cijfermatig inzicht.
     

"Als CFO binnen Beekenkamp moet je meer in jouw mars hebben dan de technische competenties op het gebied van Finance alleen. Je hebt laten zien dat je visie hebt op de toekomst en die visie kan je door vertalen naar iedereen binnen de organisatie. Voor de toekomst bruist Beekenkamp Group van de ideeën, zowel lokaal in Nederland als bij de internationale vestigingen. De Group CFO heeft een steutelpositie in het waarmaken van onze groeiambities."

Het functieprofiel

De CFO vormt samen met de CEO (An Beekenkamp) de statutaire directie en zal de  verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen en uitvoeren van de strategie binnen de organisatie. Daarnaast is de CFO eindverantwoordelijk voor het financieel beleid binnen de organisatie en het aansturen van de financiële en ICT afdeling.

Als CFO draag je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zowel de financiële als niet-financiële informatievoorziening aan alle stakeholders (o.a. RvC, aandeelhouders). Ook voor een adequaat systeem van beheersing (AO/IC) en sturing (business partnering) ligt de verantwoordelijkheid bij de CFO. Je acteert als een belangrijke vertrouwenspersoon en sparringpartner binnen het directie team. Uiteraard ben je ook een inspirerende en verbindende leider voor jouw finance- en IT team, dat bestaat uit een Group Controller (+ 5 fte), 4 Business Controllers en een Manager IT (+10 FTE). 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.