Groep CFO

De organisatie

Ortessa is een groep van vijf ondernemende bedrijven in Nederland en België met het hoofdkantoor in Eindhoven. Met ieder een eigen specialisme op het gebied van afval, maar met één duidelijke gezamenlijke missie: Open zijn over afval.
Ortessa ziet dat meer en meer bedrijven verantwoordelijkheid willen nemen in het uitdragen van maatschappelijke thema’s. Maar die uitdaging alleen aangaan, is een lastige opgave. De 400 medewerkers van Ortessa staan daarom klaar voor bedrijven die een schonere en betere wereld nastreven.

Ortessa is groeiend met grote ambitie richting de toekomst. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid door overnames. De ambitie is om stevig door te groeien door autonome groei en door overnames. In de overnamestrategie kijken zij naar passende uitbreiding van diensten, geografie en cultuur. De activiteiten van vandaag moeten bijdragen aan de toekomst. De bakermat van Ortessa ligt in Nederland. Maar daar blijft het niet bij als het aan hen ligt.

Het functieprofiel

Vanwege de sterke (toekomstige) groei van Ortessa en de wens om de organisatie naar een volgend niveau te tillen, zijn we op zoek naar een verbindende, ondernemende en business gedreven CFO. In deze positie richt jij je op de strategische agenda van Ortessa. De groeikansen zijn er en hiervoor moet er geleund kunnen worden op analytische slagkracht, gefundeerde beslissingen en outlook, business cases en informatie. Daarnaast is er behoefte aan een CFO die optreedt als een onafhankelijke, kritische business sparring partner van de CEO, Management Team en de Raad van Commissarissen. Je denkt in termen van waarde creatie, daagt de business uit op financieel economische onderbouwing van besluiten en voert een co- regisserende rol bij acquisities. 

"Afvalinzameling, -beheer en -verwerking met een missie: open zijn over afval!"

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Ondernemende, pragmatische, all round finance professional;
  • Afgeronde economische (WO) opleiding, idealiter aangevuld met RA- of RC-opleiding;
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring idealiter in een productie en/of logistieke omgeving;
  • Succesvol trackrecord in groeiende organisaties;
  • Aantoonbare ervaring met M&A (due diligence, post merger integraties);
  • Affiniteit met het realiseren van een moderne, business en data gedreven Finance functie;
  • Sterke affiniteit met IT en gebruik van BI tooling; 
  • Uitstekende communicatieve en presentatie vaardigheden (Nederlands en Engels).

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.

Referentie: LIKR06425