Financieel Directeur

De organisatie

SparkOptimus is een leidend strategie- en management adviesbureau met een focus op digitale strategieën die bedrijven helpt door nieuwe technologie groei te realiseren. Met een team van circa 80 mensen verdeeld over 4 kantoren (Amsterdam, Düsseldorf, Zürich) bedient SparkOptimus klanten over de hele wereld (e.g. Heineken, Ikea, eBay, Unilever, ING, CarNext en AkzoNobel). Door middel van vijf soorten diensten, namelijk digitale strategie, digitale transformatie, ventures & scale-ups, fusies & overnames en analytics & AI genereert SparkOptimus momenteel een omzet van circa € 20 miljoen.

Er is inmiddels een highly skilled organisatie gebouwd die klaar is voor de toekomst. SparkOptimus is een platte, non hiërarchische organisatie bestaand uit veel jonge, ambitieuze en hoogopgeleide mensen. De toekomst is gericht op verdere groei van dienstverlening en het verder uitbouwen van de internationale kantoren. Verdere professionalisering en optimalisering van de interne organisatie hoort daar ook bij. De nieuwe Financieel Directeur zal daar een actieve en wezenlijke bijdrage aan gaan leveren.

"SparkOptimus is een platte, non hiërarchische organisatie met een spreekwoordelijk clubhuis als kantoor."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde Master (bedrijf)economie eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding (RA/RC);
  • Ervaring in de uitzendsector/detachering of uren/projecten business is een pré; Direct een stap uit de BIG4 is eveneens mogelijk;
  • Aantoonbare leidinggevende en management team ervaring: coachend leiderschap, het optimale halen uit het team;
  • Affiniteit en ervaring met het creëren van een “moderne” finance functie. Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van commerciële resultatengroei;
  • Uitstekend analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
  • Kennis, ervaring en affiniteit met IT systemen (kennis van Exact is een pré); 
  • Internationale ervaring een pre.

Het functieprofiel

De interne organisatie vraagt om een verdere professionaliseringsslag die past bij de groei plannen en de wens om zaken slimmer en efficiënter georganiseerd te krijgen. De Financieel Directeur is een actief lid van de directie (bestaand uit de 2 managing partners en 5 partners) en is eindverantwoordelijk voor Finance. Samen met jouw team breng je de interne organisatie naar een hoger niveau en zal je de partners  voorzien van gedegen analyses en adviezen. Het is een functie waarin ruimte is voor originele ideeën en waar eigen initiatief sterk wordt aangemoedigd. Er is behoefte aan een hands on en business georiënteerde Financieel Directeur die meebouwt aan de versterking van het team en die de voorspelbaarheid van de organisatie vergroot. We zijn op zoek naar een verbindende persoonlijkheid, een informeel proactief persoon die teams betrekt bij de besluitvorming, vertrouwen geeft en redeneert vanuit het ‘bottom up’ principe en minder vanuit het ‘top down’ principe. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Arno.