Finance Manager

De organisatie

CycloVriend is een groep bedrijven met hoofdkantoor in Amersfoort waarin elk label een eigen dienst en uniek specialisme heeft binnen de fietsenbranche. En om de mensen die er met de fiets op uit gaan. Onder de paraplu van CycloVriend vallen diverse bedrijven, zoals Fietsvoordeelshop.nl, JUIZZ en CycloVriend Zakelijk. Met momenteel 40 winkels en 330 collega’s is CycloVriend een van de grootste fietsenretailers in Nederland. Met retailbedrijven (zowel tweedehands via BikeDeals als nieuw in de winkels), onderhoud middels mobiele werkplaatsen (BikeSupport) en fietsverhuur is zij klanten op passende wijze van dienst.

Sinds 2019 heeft Louwman Groep, eveneens familiebedrijf, een belang in Fietsvoordeelshop.nl, onderdeel van CycloVriend. De bedrijven verstevigden deze samenwerking verder in 2023 toen Louwman meerderheidsaandeelhouder werd. Beide familiebedrijven geloven sterk in de toekomst van de (elektrische) fiets als duurzaam vervoersmiddel en hebben gelijke ambities: de fiets voor iedereen beschikbaar en blijvend betaalbaar houden. CycloVriend krijgt zodoende de kans om verder te groeien door het openen van nieuwe winkels in Nederland en ook België en het uitbreiden van alle labels en concepten. Daarnaast geeft het mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe proposities, onder meer in combinatie met de andere bedrijfsonderdelen van Louwman Group.

Het functieprofiel

De recente groei van CycloVriend en het aan boord komen van de Louwman Groep vraagt om een verdere professionalisering van de organisatie. Ben jij de nieuwe Finance Manager die samen met de CFO werkt aan de toegevoegde waarde van Finance en de verdere ontwikkeling van CycloVriend en diens labels? Je geeft leiding aan het team van 5 finance collega’s en als Finance Manager ben jij drijvende kracht op de groep van CycloVriend voor alles wat met Finance te maken heeft. Het mooie is dat je dat doet in een organisatie die in beweging is, die commercieel vernieuwt en waar finance steeds meer positieve impact maakt op de dagelijkse operatie als gewaardeerde sparring partner van de business.

Hiervoor zoek je ook de actieve samenwerking met de Business Controller, die middels jullie accurate informatie en initiële analyses de verwachtingen voor de toekomst berekent. In deze rol ben je nauw betrokken bij de groei van de organisatie en krijg je veel autonomie om efficiëntieslagen en verbeterinitiatieven door te voeren. Kortom, een uitgelezen positie om jouw ervaring in Finance & Control significant uit breiden.

“Een echte people manager op Finance gaat binnen ons familiebedrijf een enorm positieve impact leveren. Niet alleen dat alles klopt, maar het werk zelf ook zichtbaar bijdraagt aan betere, vlottere besluitvorming in onze groeiende organisatie.”

Het gewenste kandidaatprofiel

CycloVriend heeft baat bij een Finance Manager die in staat is om de prettige samenwerking binnen team Finance verder vorm te geven. Dankzij jouw solide kennis en ervaring met AO/IC, periodieke afsluitingen, balansdossiers en jaarrekeningen weet jij jouw stempel te drukken op de kwaliteit van de financiële rapportages die jij samen met jouw team oplevert. Dankzij jouw verbindende karakter weet jij bij de diverse afdelingen de relevante informatie te ontsluiten en maak je tevens sterke impact op de bedrijfsvoering door jouw nauwe samenwerking met de Business Controller en de CFO.

Daarnaast herken jij jezelf in meerdere van onderstaande punten:

  • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in Accountancy, Bedrijfseconomie of Finance;
  • Meerdere jaren relevante en leidinggevende werkervaring als financial in een dynamische werkomgeving, achtergrond binnen de audit praktijk is een plus;
  • Gedegen kennis van finance, processen, structuren en software;
  • Je bent pragmatisch, nuchter, hands-on en bereid om projectmatig financiële vraagstukken op te pakken;
  • Je bent in staat de CFO te ondersteunen in het nemen van cruciale beslissingen voor de organisatie;
  • Je voelt je thuis in een mkb-omgeving;
  • Je staat voor kwaliteit en kan mee met een sterk groeiende organisatie.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.

Referentie: LIE06430