Finance Manager

De organisatie

Royal Reesink, opgericht in 1786, is een van de oudste handelsondernemingen van Nederland. Tegenwoordig is Royal Reesink een toonaangevende wereldwijde distributeur en dienstverlener voor hoogwaardige apparatuur, componenten en diensten voor de landbouw, landschapsonderhoud, intra logistiek, logistieke opslag en de bouwmachine industrie. Royal Reesink heeft ruim 2200 medewerkers, wereldwijd verdeeld over ruim 30 bedrijven en genereert een omzet van circa € 1 miljard. 

De divisie Reesink Farming & Handling bedient verschillende landbouwmarkten. De divisie is gespecialiseerd in (zelfrijdende) oogstmachines, tractoren en agrarische logistiek. Materieel voor grondbewerking, zaaien, bemesten en beschermen van gewassen. Vanzelfsprekend wordt hiervoor een uitgebreid pakket aan onderhoud, service en support geboden.

Kamps de Wild is onderdeel van de divisie Farming & Handling van Royal Reesink en is met ongeveer 260 werknemers één van Nederlands belangrijkste distributeurs van landbouwmachines.
 

"Als Finance Manager wil je impact maken op de performance van het bedrijf en beweeg je je makkelijk door alle lagen van de organisatie."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van bedrijfseconomie;
  • Relevante ervaring binnen handel- en serviceorganisaties en aansturen van finance teams;
  • Microsoft Office, vooral Excel, heeft geen geheimen voor jou, het is een pré als je ervaring hebt met NAV en Power BI;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing Duitse taal is een pré;
  • Organisatietalent om gestructureerd informatie aan te leveren om tot diepgaande analyse en adviezen te komen;
  • Je bent proactief, je zoekt naar nieuwe invalshoeken en andere mogelijkheden voor verbeteringen/oplossingen;
  • Je staat sterk in je schoenen, je weet je rug recht te houden in stressvolle situaties;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Goed functionerend in een team – weet mensen te motiveren;
  • Je bent kritisch, oplossingsgericht, daadkrachtig en analytisch aangelegd en kan snel overzicht creëren.

Het functieprofiel

Als Manager Finance (MT) ben je actief in een dynamische rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de financiële processen en de planning & control cyclus voor de verschillende vestigingen. Om sturing te geven aan de organisatie, voorzie je de directie en het management op reguliere en ad hoc basis van stuurinformatie en analyses. Je bent het financiële geweten van het bedrijf en zorgt ervoor dat de business in control is. 

Als Management Team lid geef je vorm aan de strategie- en verbeterplannen. Je stuurt een team van negen medewerkers (6,5fte) aan, zowel lokaal als remote, en weet je collega’s gemotiveerd in beweging te krijgen. Met andere woorden; je motiveert, stuurt aan en daar waar nodig jaag je aan. Je rapporteert direct aan de Divisie Controller van en indirect aan de Algemeen Directeur.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.