Finance Director

De organisatie

Plant World, met kwekerijen in Nederland en het buitenland, is toonaangevend in hoogwaardige (sub)tropische kamerplanten en winterharde palmen. Ontstaan uit fusies en overnames, bedienen zij met negen kwekerijen in het Westland en Groningen klanten in heel Europa. Duurzame relaties met medewerkers, leveranciers en klanten staan centraal.

In 2021 verwierf Synergia een meerderheidsbelang, waarmee zij streven naar innovatie, duurzaamheid en internationalisatie. Inmiddels heeft Plant World 200+ vaste medewerkers in dienst en beschikken zij over 30 hectare kassen. Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van synergievoordelen en de integratie van de verschillende Bv’s en systemen. 2024 richt zich op verdere professionalisering en groei, zowel organisch als door strategische overnames.

Het functieprofiel

In jouw rol als Finance Director ben jij onderdeel van het Directie team. Naast Finance heb je ook HRM en IT in je portefeuille. Je bent verantwoordelijk voor een team van 9 FTE. Je zult met name werken vanuit Naaldwijk en je bent met enige regelmaat in Sappemeer. 

De rol focust zich op het actief doorgronden van Plant World op financieel gebied. Beslissingen kunnen niet meer gemaakt worden op ‘onderbuikgevoel’, maar dienen gestuurd te worden door data en cijfers. Het is van belang om beter te kunnen sturen op de verschillende activiteiten en zo indien nodig tijdig bij te kunnen sturen. Stuurinformatie wordt door jou ontwikkeld en vormgegeven in dashboards en KPI’s worden door jou opgesteld en bewaakt. Jij bent diegene die Finance als het ware vertaalt richting de rest van de organisatie/business en mensen in beweging kan krijgen. 

Je adviseert proactief over relevante ontwikkelingen aan de andere Directie leden, het MT en de RvA. Je bent aanwezig bij vergaderingen met de aandeelhouders en je presenteert geconsolideerde rapportages aan Directie, bank en aandeelhouders/RvA, waar jij tevens eerste aanspreekpunt voor bent. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw ERP pakket. Je richt je ook op het verder opzetten van de planning & control cyclus, business control functie en management informatie door het ontwikkelen van betrouwbare en inzichtelijke financiële- en management/KPI rapportages ten behoeve van (interne) stakeholders. 

"Het streven van Plant World is om unieke planten bij mensen thuis te brengen voor meer welzijn en woonplezier. Dit doen zij met passie en liefde." 

Het gewenste kandidaatprofiel

Het Plant World team zoekt een pragmatisch, analytisch en ondernemend ingestelde Finance Director. Je bent proactief ingesteld en je wilt direct aan de slag gaan met het professionaliseren van financiële en organisatorische systemen en processen. Je hebt dan ook ervaring met het stroomlijnen en optimaliseren van deze zaken, begrijpt de cruciale rol hiervan voor de business en je weet de business hiervan te overtuigen.

Achtergrond: 

  • Minimaal 10 jaar Finance ervaring in o.a. in de tuinbouw/agrarische sector;
  • Financieel/bedrijfseconomische opleiding op HBO of WO niveau, eventueel aangevuld met een RA of RC titel; 
  • Ervaring met het creëren van een “moderne” Finance functie. Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Ervaren in financial- en business control;
  • Ervaring met fusies en het begeleiden van integraties; 
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Maureen.

Referentie: LIS06282