Divisie Controller Agricultural Equipment & Smart Farming

De organisatie

Royal Reesink is internationaal één van de grootste -en nog altijd sterk groeiende- distributeurs van machines en componenten en valt in de portefeuille van Private Equity partij Triton. De divisies Agricultural Equipment (AEq) & Smart Farming (SF) zijn twee divisies binnen Royal Reesink bediend door één Divisie Controller. Waar AEq focust op het leveren van machines, service en onderdelen voor de land- en tuinbouw hoofdzakelijk via gekwalificeerde dealers aan agrariërs, loonwerkers, veehouders, overheden, groenvoorzieningsbedrijven en waterschappen, ligt de focus van SF op precisielandbouw door innovatieve toepassing van GPS technologie, sensortechniek en dataverwerking.

Het gewenste kandidaatprofiel

De ideale kandidaat voor de functie van Divisie Controller bij Royal Reesink combineert sterke analytische vaardigheden en conceptueel vermogen met een pragmatische aanpak, tevens sterk onderlegd in zowel financial control als business control. 

  • Relevante ervaring binnen grote, internationale organisaties (Het is een voordeel wanneer dit binnen service-of handelsorganisaties was of waarin gewerkt werd met dealernetwerken vanwege kennis van investeringsgoederen en financieringsconstructies.);
  • HBO+/WO afgeronde studie op gebied van Economie, Accountancy of Bedrijfskunde;
  • Je onderkent de diverse belangen en dankzij je goede communicatieve vaardigheden weet je deze stakeholders te managen:
  • Sterke vaardigheden in de Engelse taal zijn belangrijk. Franse, Duitse of Turkse taalkennis zijn hierbij een plus.

“De Divisie Controller neemt het initiatief voor het stellen van prioriteiten, deadlines en projecten. Vanuit dit vertrekpunt werk je nauw samen met de Controllers en Finance Managers in de divisie en met de Royal Reesink groep in Apeldoorn.”

Het functieprofiel

Enerzijds ben je het financieel geweten en sparringpartner voor twee van de divisies van Royal Reesink en de Financieel Directeur die deze divisies overziet. Anderzijds ben je samen met de Divisie Directeuren de bewaker van het businessmodel. Als Divisie Controller ben je de business finance partner van directie en management binnen de twee divisies. Jouw rol strekt zich uit tot een actieve participatie in de bewaking en de ontwikkeling van het business model en hierin in control te zijn. Je werkt in de business, maar je schakelt ook veel met de groep. Kortom, een rol met interne en externe impact. Men verwacht een hoge mate van zelfstandigheid in de rol, jij neemt het initiatief voor het stellen van prioriteiten, deadlines en projecten. Vanuit dit vertrekpunt werk je nauw samen met de Controllers en Finance Managers in de divisie en met de Royal Reesink groep in Apeldoorn.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.