Corporate Controller

De organisatie

Infinite Electronics Inc. is een wereldwijde speler in gespecialiseerde kabel- en connectiviteitsoplossingen en actief in 132+ landen. Hun assortiment omvat oplossingen voor draadloze communicatie, industriële toepassingen en verbindingen. Dankzij snelle verzending, ruime voorraad en 24/7 service is Infinite bekend om zijn betrouwbaarheid en snelheid. 

Vanwege een groeiambitie werden in januari 2023 nieuwe business units in Europa aangekocht en daarom is Infinite op zoek naar een Corporate Controller. Je wordt verantwoordelijk voor de consolidatie van Industrial Cable Connectivity en Bulgin, inclusief alle verschillende werkmaatschappijen die eronder vallen. 

De strategie voor de komende jaren is een buy & build strategie. Doel is om leidende posities te verwerven in specifieke klantsegmenten. Ondanks de grootte en het internationale karakter van de organisatie, heerst er op het kantoor in Benthuizen een familiale en informele, maar professionele sfeer. Medewerkers worden aangemoedigd tot flexibiliteit en het nemen van eigen verantwoordelijkheid, met mogelijkheden voor thuiswerken (max 1-2 dagen) en een cultuur van openheid en transparantie binnen het management.

Het functieprofiel

Als nieuwe Corporate Controller ben je verantwoordelijk voor de volledige accounting, rapportage en consolidatie van de ICC-groep, bestaande uit 20 entiteiten. Je analyseert cijfers en voert de financiële sanity check uit voor periodieke afsluitingen. Als pionier in het verder professionaliseren van de totale Finance-functie richt je je op verbetering, schaalbaarheid en precisie. Je werkt nauw samen met het MT/DT om financiële processen op groepsniveau te optimaliseren. Als sparringpartner voorzie je hen van advies, gevraagd en ongevraagd. De Controllers uit de verschillende landen kunnen ook altijd bij jou terecht voor accounting technische vraagstukken en nieuwe implementaties. 

Je rapporteert rechtstreeks aan de Group Controller / FD van Assembly en bijt je vast in verschillende taken, waaronder periodieke consolidatie, integraties, budgetbeheer, ESG-rapportage, interne controlemaatregelen, procesverbeteringen, treasury-activiteiten en compliance. Deze uitdagende rol vereist pragmatisch denken, innovativiteit en een sterke focus op kwaliteit.

"Technology expands infinitely, and we lead the charge. Our team delivers connectivity solutions globally, ensuring engineers and buyers have what they need, when they need it. With 20+ locations worldwide, same-day shipping, stocked inventory, and 24/7 support, Infinite Electronics is vital to innovators' success."

Het gewenste kandidaatprofiel

Geen dag hoeft voor jou hetzelfde te zijn. Jij ziet in problemen een leuke uitdaging en gaat op zoek naar oplossingen. Kijkend naar het grote plaatje maakt jou strategisch, maar tegelijkertijd verlies jij de details niet uit het oog. Je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken om het werk gedaan te krijgen en kijkt er naar uit om dagelijks in contact te staan met het senior management en de business. Dankzij jouw sterke leiderschaps- en communicatievaardigheden weet jij iedereen te motiveren naar een toekomstbestendige, professionele en kwalitatieve Finance afdeling. Verder herken jij je in onderstaande punten:

 • (Post) Master opleiding in Finance, Bedrijfseconomie of Accountancy;
 • Minimaal 10  jaar relevante ervaring in Accountancy en/of Group Controlling in een internationale, dynamische omgeving;
 • Ervaring met consolidatie, group control is een pré;
 • Idealiter met een industrie omgeving (productie, fabricage, distributie en verkoop van goederen) of internationale productie, handel, energie resources, of consumer business);
 • Affiniteit met procesverbeteringen en ESG vraagstukken;
 • Sterke teamplayer, communicatief sterk en projectmatig ingesteld;
 • Humor, positief ingesteld, nieuwsgierig en gedreven;
 • Verbinder in een no nonsens omgeving, gericht op samenwerking en in staat om sterke relaties op te bouwen;
 • Inzicht in hoe een boekhouding hoort te functioneren; ‘knows what good looks like’;
 • Je beschikt over inhoudelijke skills in combinatie met een pragmatische en pro-actieve instelling;
 • Je bent goed in staat zelfstandig te opereren binnen een dynamische snelgroeiende organisatie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIM06409