Commercial Controller

De organisatie

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is de drijfveer. Als ontwerpende bouwer, met een eigen architectenbureau biedt Heembouw haar klanten een volledig integrale aanpak voor hun huisvestingsvraagstukken. Heembouw richt zich op 3 typen eindgebruikers: bedrijfsruimten, kantoren en wonen en heeft ook al 25 jaar z’n eigen in house architectenbureau. Heembouw heeft bijna 300 medewerkers, maar het voelt nog steeds als een familie. De organisatie heeft een lange geschiedenis met de start in 1937 en is sindsdien uitgegroeid tot een zeer bekende naam in de branche. De groei is mede te danken door een nuchtere kijk op de wereld te houden, de mens centraal te zetten, te innoveren en wendbaar te blijven. Door de jaren heen is Heembouw gegroeid en die groei zet nu onverminderd door. De organisatie kenmerkt zich verder door een innovatieve, ambitieuze maar vooral ook nuchtere cultuur. Een cultuur die ook verankerd ligt in hun kernwaarden; nieuwsgierig, origineel, ambitieus, verbindend en concreet. Heembouw is dan ook niet voor niets in 2021 uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland.
"Heembouw is constant op zoek naar mogelijkheden om klanten toegevoegde waarde te bieden. Daardoor is Heembouw dé onderscheidende bouwonderneming voor hun klanten, mensen en omgeving."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • HBO of WO werk- en denkniveau (studierichting bv Economie of Rechten);
  • Minstens 6 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Ervaring in de bouwsector of een projectenorganisatie  is een pré;
  • Verbindend, verantwoordelijk, proactief, leergierig, integer, pragmatisch en resultaatgericht;
  • Communicatief (verbindende communicator, communiceert op heldere wijze en is motiverend; serieus met een glimlach);
  • Cijfermatig inzicht, analytisch, juridische ondergrond;
  • Vaardig in en affiniteit met automatisering;
  • Overtuigingskracht (kan mede goed presenteren) en staat stevig in de schoenen;
  • Flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit);
  • Denkt in mogelijkheden, helicopterview, team player en klantgericht.

Het functieprofiel

We zoeken een energieke en enthousiaste Commercial Controller die een goede feeling heeft voor de business en de connectie met de organisatie. Het financieel beleid van Heembouw is er op gericht, met een verantwoord risico, een goed rendement op hun projecten te realiseren. Verantwoord risicobeheer blijft dan ook zeer belangrijk als het gaat om de realisatie van hun operationele en financiële doelstellingen. Als Commercial Controller ben je primair sparringpartner van de business en daarnaast help je mee om bedrijfsrisico’s oa in contracten in kaart te brengen, te bewaken en voornamelijk ook te mitigeren. Samen met de verschillende afdelingen beheers je de projectrisico’s. Je zit bij de overleggen, adviseert, stuurt en helpt waar nodig. In deze rol rapporteer je direct aan de CFO. Het is een uitdagende en zichtbare positie binnen Heembouw met een snijvlak van Business Finance & Risk.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Wineke.