Commercial Business Controller

De organisatie

Koninklijke Peijnenburg, onderdeel van het internationale beursgenoteerde Lotus Bakeries NV, is een bedrijf met bekende A-merken onder zich zoals Peijnenburg, Lotus Biscoff, Snelle Jelle en Echte Enkhuizer. Ook de opkomende merken Nakd, Trek en Bear zijn onderdeel van het bedrijf. Peijnenburg heeft een sterke groei ambitie. 

Het bedrijf heeft drie strategische pilaren, het internationale Lotus Biscoff portfolio met hierin een uitgebreid assortiment aan Biscoff koekjes, pasta, chocolade en ijs. De tweede pilaar bestaat uit de “Local Heroes”, merken met hierin de Nederlandse merken Peijnenburg, Snelle Jelle en Echte Enkhuizer. De derde pilaar bestaat de “Natural Foods” merken Nakd, Trek en Bear waarmee wordt ingespeeld op de huidige trends rondom gezondere voeding.

Het functieprofiel

Gezien de verwachte groei en om deze te faciliteren, zijn we op zoek naar een zelfstandige en commercieel gedreven Commercial Business Controller ter versterking van het Finance team. Je bent de financiële Business Partner van de Sales Director en Marketing Director en je bent een drijvende kracht in het Commercial Team Overleg (CTO). Met behulp van scherpe analyses lever je samen met de Jr. Controller inzichten die de business echt verder helpen. Zo lever je samen met de Jr. Controller een financiële forecast met risico’s en kansen ten opzichte van het plan (korte, midden en lange termijn) en je bent het belangrijkste aanspreekpunt vanuit Corporate Controlling, Internal en External audit v.w.b. de commerciële resultaten.

Als Commercial Business Controller ondersteun je de Finance Director voor alle commerciële financiële activiteiten binnen de Nederlandse regio, zowel voor de Business Unit “Biscuits and Bakeries” als voor de Business Unit “Natural Foods”. Alle relevante financiële resultaten rapporteer je aan de leden van het Managementteam van Nederland en aan de afdeling Corporate Controlling bij moederbedrijf Lotus Bakeries in België.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting Bedrijfseconomie;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als een Finance Professional in een FMCG organisatie, waarbij je ook al aantoonbare ervaring hebt opgedaan binnen commercial en/of business control;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
  • Je kunt makkelijk in-/uitzoomen bij verschillende onderwerpen. Het complexe in een kleinere organisatie is namelijk dat je zowel de diepte/details in moet gaan, maar ook de helikopter view moet kunnen pakken en kunnen “uitzoomen”;
  • Ruime ervaring met het werken met ERP (voorkeur SAP) en BI-tools;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent bereid en in staat om een stap extra te zetten; je bent altijd op zoek naar verbeteringen in (rapportage)efficiëntie en/of het vertalen van financiële gegevens naar winstgevende zakelijke kansen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Gijs.

Referentie: LITI06402