CFO

De organisatie

Home of the clean stable. Dat is waar JOZ voor staat. Als grondlegger van de moderne stalrobotisering ontwikkelt JOZ al meer dan 70 jaar mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders over de hele wereld en is daarmee een absolute hightech speler geworden in de agriwereld. JOZ werd opgericht in 1948 door Jan Oostwouder, die als doel had om het boerenbedrijf gemakkelijker en minder arbeidsintensief te maken. 

Ontwerp, ontwikkeling en assemblage van de robots gebeuren allemaal in eigen huis in Nederland waarbij het huidige productportfolio bestaat uit mestrobots, voer duwende robots en mestschrapers. De belangrijkste markten waarin JOZ op dit moment actief is, zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.  De grote kracht van JOZ zijn de voorsprong op kennis en ervaring en de grote innovatiekracht. Constante vernieuwing en servicegerichtheid vertalen zich in mestafvoersystemen en andere oplossingen die zich onderscheiden door doortastendheid en diervriendelijkheid.

Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Met de komst van Rabo Investments als meerderheidsaandeelhouder, zal JOZ de komende jaren verder inzetten op autonome en een focus op gerichte (internationale) acquisities. JOZ is klaar om de wereld te veroveren met nieuwe innovatieve producten en oplossingen. Rabo Investments treedt op als een betrokken investeerder en bouwt met de directie op een strategische routekaart. 

Het functieprofiel

Vanwege de ambitieuze groei agenda van JOZ in combinatie met Rabo Investments als aandeelhouder zijn wij op zoek naar een sterke en ambitieuze CFO om de verdere expansie van de onderneming te faciliteren. Een prachtige rol voor een ondernemend en energiek persoon met een passie voor bouwen aan een organisatie in een hands-on omgeving. 

Om de sterke groei van JOZ te kunnen managen  zal er onder het brede directieteam op termijn een Management Team gevormd. Dit om de groei en ambities te kunnen faciliteren en focus te kunnen aanbrengen tussen strategie en operatie. Binnen Finance is hier al op voorgesorteerd. 
De CFO draagt verantwoordelijkheid voor een solide financieel beleid en is verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie in financiële processen. Daarnaast is de CFO verantwoordelijk voor HR, Legal en Facility. 

"Vanuit JOZ zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van robots en slimme oplossingen voor in de stal, maar we leverden nog geen eigen melksystemen. Met deze overname kunnen we eindgebruikers niet alleen voorzien van innovaties voor efficiënter mesten en slimmer voeren, maar nu ook op het gebied van melkwinning."  CEO Arend Kuperus.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde Master opleiding (Economie, Bedrijfskunde) idealiter aangevuld met een RA- of RC-opleiding;
  • Relevante ervaring in een eindverantwoordelijke Finance positie in een internationale B2B productie/ projecten omgeving;
  • Ervaring in een Private Equity omgeving is een pre;
  • Affiniteit met, en interesse in technische maakomgevingen, het product en zijn toepassing;
  • Ervaring met M&A, financieringen en post merger integraties is een plus;
  • Ervaring met automatiseren en digitaliseren van finance processen;
  • Uitstekend analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.