CFO

De organisatie

People Flow Management. Dat is waar PFM voor staat. De PFM intelligence Group zet bezoekersstromen én gedrag om in data. Met deze inzichten en systemen worden consumentlocaties overal ter wereld geoptimaliseerd. Meten is weten, en dit doen zij op grote schaal. Met meer dan 35.000 installaties over de hele wereld en ruim 30 jaar aan ervaring, registeren ze per dag meer dan 20 miljoen bewegingen. PFM koppelt de werelden van offline- en online shoppen en is de Google-Analytics van de offline markt.

Er is afgelopen jaren  veel geïnvesteerd in het neerzetten van een (schaalbare) structuur en onderliggende systemen als basis voor verdere groei. In 2023 is er een PE partij als aandeelhouder en groeipartner aan boord gekomen bij PFM. Gezamenlijk hebben zij de ambitie de beste en meest innovatieve speler in Europa te worden als het gaat om Retail Analytics. De ambitie is om te verdrievoudigen binnen 5 jaar tijd. Enerzijds gaat dit om organische groei door de focus te vergroten van het aandeel recurring revenu en het verder neerzetten en uitbouwen van nieuwe abonnementsvormen en business modellen. Hiernaast wordt de actieve buy & build strategie voortgezet in een sterk gefragmenteerde markt. De strategie zal zich richting op Data & SaaS organisaties in Europa, in eerste instantie met name binnen Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Het functieprofiel

Jij staat schouder aan schouder met de CEO om de ambitieuze groeiplannen van PFM, en in het bijzonder de buy & build strategie, uit te voeren. Je bent eindverantwoordelijk voor de Finance, M&A, BI, reporting, legal, compliance & governance van PFM en al haar huidige dochterondernemingen. Samen met de controllers van PFM en de finance teams breng je de afdeling, je team, en heel PFM naar de next level en creëer je een centrale organisatie van waaruit je de verschillende entiteiten gaat ondersteunen. Hierbij dient er nog een verbeteringsslag te worden gemaakt op stuurinformatie uit de diverse systemen en landen. Binnen PFM wordt gewerkt met een volledig geïntegreerde ERP oplossing. Het platform ODOO levert jou alle handvatten en mogelijkheden om vanuit financieel management de opco’s aan te sturen, te verbeteren en te optimaliseren.

Het is aan jou om alle financiële en juridische aspecten van de verschillende entiteiten te consolideren en rapporteren naar de verschillende stakeholders, en ondersteun je de business met het doorvoeren van de te voeren strategie in realistische doelstellingen en KPI’s. Daarnaast adviseer je gevraagd, en ongevraagd, de verschillende stakeholders binnen PFM waarbij jij vanuit jouw kennis en ervaring kansen ziet om processen, relaties, taken en dus resultaten, bij te kunnen sturen. Je stuurt op groei, EBITDA en ondersteunt het sales team om een ingezette transitie van CAPEX naar (meer) OPEX gedreven business verder te versnellen. 

 “Vanwege de ambitieuze, internationale groei agenda zijn wij op zoek naar een analytisch sterke, ondernemende en bovenal pragmatische CFO. Iemand die snel tot de kern kan komen en beslissingen om kan zetten in actie. De nieuwe CFO moet zowel de “big picture” als het kleinere plaatje begrijpen. Je bent als CFO op je plek in een organisatie die ondernemerschap ademt en in staat om in een dergelijke, af en toe opportunistische omgeving, sturing en richting te geven.”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Een afgeronde opleiding op wo-niveau, bij voorkeur met RA of RC
  • Bewezen trackrecord in (internationale) M&A.
  • Een uitstekend analytisch vermogen en cijfermatig inzicht 
  • >10 jaar brede (en internationale) financieel managementervaring
  • >10 jaar succesvolle leidinggevende ervaring en je communiceert uitermate sterk; intern en extern
  • Ervaring in groeiende middelgrote/grote organisaties 
  • Ervaring met het uitbouwen en professionaliseren van een interne finance structuur/business intelligence (reporting) 
  • Ervaring in de software/tech en/of services industrie

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Claudia.