Business Controller

De organisatie

Ecclesia is een risico- en benefitsadviseur te Rotterdam en behoort tot de top van zakelijk financieel adviseurs in Nederland. Met ongeveer 200 betrokken en deskundige professionals adviseren zij dagelijks ruim 6.000 (nationale en buitenlandse) organisaties en hun medewerkers over risico’s en verzekeringen.

Ecclesia gelooft dat ondernemers, organisaties en medewerkers met passie en een gerust hart hun werk moeten kunnen doen. Dat ze controle hebben op de continuïteit, zonder daar wakker van te liggen. Dat ze bewuste keuzes kunnen maken en ambities kunnen realiseren door maximaal inzicht in – en grip op – financiële risico’s en kansen. De medewerkers van Ecclesia hebben passie voor hun vak, behoren tot de top in hun vakgebied en weten snel door te dringen tot de essentie, hoe complex ook. Door nu en in de toekomst te investeren in hun professionals en te focussen op het breed ontwikkelen van specialisaties bieden zij een aantrekkelijke werkomgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

In de nieuwe rol van Business Controller creëren we een nauwe samenwerking tussen Finance, Business Control en de Financieel Directeur om planning & control een integraal onderdeel maken van de besluitvorming.


Het gewenste kandidaatprofiel

Het bouwen van een Planning & Control cyclus, welke als sturende finance business partner moet fungeren, is nieuw voor Ecclesia. Daarom zoeken zij iemand met:

  • Een stevige persoonlijkheid die businessgericht denkt en handelt;
  • Sterk ontwikkelde communicatievaardigheden om samen met collega’s de organisatiestappen verder te brengen in de professionaliteitsslag;
  • HBO+ en/of WO werk- en denkniveau in een bedrijfseconomische, bedrijfskundige of accountancy richting;
  • Relevante werkervaring in Financial Planning, (Business) Control;
  • Idealiter kennis en ervaring in de verzekeringsbranche en in bijzonder de verzekeringsmakelaardij, maar geen harde vereiste.

Het functieprofiel

In deze nieuwe functie van Business Controller ben jij de rechterhand van en rapporteer je aan de Financieel Directeur. Samen gaan jullie Business Control als een sturende en pragmatische functie ontwikkelen binnen de organisatie. Hiermee stellen jullie de directie en het management in staat de organisatie aan te sturen ten behoeve van een bestendige en duurzame groei en goede resultaten. Jij gaat planning & control een integraal onderdeel maken van de besluitvorming binnen Ecclesia door directie en management van de juiste (non-)financiële stuurinformatie te voorzien.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.