Business Controller Klant en Ontwerp

De organisatie

Alliander is een samenwerkingsverband van diverse bedrijven (waaronder Liander en Qirion) die elk een unieke rol spelen in de energietransitie. In totaal werken ruim 8000 gepassioneerde collega’s aan een betere toekomst. Als toonaangevende netbeheerder zorgt Liander dagelijks voor de soepele distributie van energie over al de netwerken. Daarnaast heeft Alliander startups die actief zijn op het gebied van nieuwe energiemarkten en duurzame gebiedsontwikkeling, waardoor zij een belangrijke bijdrage leveren aan de evolutie van het nieuwe energiesysteem.

Alliander streeft ernaar om tegen 2030 klanten oplossingen te bieden die passen bij een betaalbaar en betrouwbaar energiesysteem. Dit streven heeft als doel niet alleen de energietransitie te faciliteren maar ook te versnellen, met als uiteindelijk doel Nederland tegen 2050 klimaatneutraal te maken. De strategie schetst de route die gevolgd moet worden om deze doelen te bereiken en benadrukt de noodzaak van samenwerking met anderen omdat dit een gezamenlijke inspanning vereist.   

Het functieprofiel

Als business controller bij Alliander help je de afdelingen binnen het organisatieonderdeel Klant en Ontwerp (K&O) met het bepalen en realiseren van hun doelstellingen. Je draagt financiële verantwoordelijkheid voor 5 subafdelingen binnen K&O en wordt betrokken bij afdeling brede vraagstukken. Op deze manier lever je een bijdrage aan de optimalisatie en het beheer van de prestaties in de verschillende ketens waar K&O deel van uitmaakt. Je ondersteunt de Management Teams van deze subafdelingen door hen te informeren, adviseren en uit te dagen op het gebied van KPI's en het behalen van resultaten. 

Daarnaast bied je ondersteuning bij complexe financiële beslissingen. Binnen je functie werk je nauw samen met en rapporteer je aan de Senior Business Controller. Verder fungeer je als aanspreekpunt voor financiële kwesties binnen jouw afdelingen. Je werkt dagelijks samen met gedreven (Financial en Business) Controllers, Reporting House en de business om zo bij te dragen aan het realiseren van het energienet van de toekomst voor iedereen.

Spreekt de missie van Alliander je aan en ben je benieuwd welke uitdagende posities ze nog meer hebben binnen Business Control? Wij gaan graag een open gesprek met je aan om te kijken welke rol het beste bij je past.

“De energietransitie is onmogelijk, zonder jou. Hoewel het exacte beeld van het energiesysteem in 2050 nog niet volledig duidelijk is, is het zeker dat netwerken moeten worden versterkt, uitgebreid en efficiënter worden benut. We bewegen weg van traditionele energiebronnen zoals gascentrales naar een diversificatie van lokale bronnen zoals wind- en zonne-energie. Dit vereist nauwe samenwerking tussen overheid, markt en netbeheerders.”

Het gewenste kandidaatprofiel

Wil je elke dag groeien in je rol als Business Controller? Ontdek nieuwe horizonten vanuit je eigen kracht en talent. Bij Alliander krijg je die kans. Heb jij een scherpe, logische geest? Dan willen zij jouw talent graag inzetten.

Verder herken je je in de volgende punten:

  • Je hebt een WO-opleiding afgerond; 
  • Minimaal 5 jaar ervaring in finance, zoals consultancy of accounting, of minstens 4 jaar ervaring als (business) controller;
  • Je bent geboeid door de energie- en technologiebranche, bereid je in de inhoud te verdiepen en heb je affiniteit met techniek; 
  • Je bent nieuwsgierig van aard, hebt je oog voor detail maar bewaar je tegelijkertijd het overzicht;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je beschikt over risicobewustzijn, een positief-kritische houding en een sterke ambitie. 
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sandrine.

Referentie: LIE06417