Business Controller Change

De organisatie

Alliander is een samenwerkingsverband van diverse bedrijven (waaronder Liander en Qirion) die elk een unieke rol spelen in de energietransitie. In totaal werken ruim 8000 gepassioneerde collega’s aan een betere toekomst. Als toonaangevende netbeheerder zorgt Liander dagelijks voor de soepele distributie van energie over al de netwerken. Daarnaast heeft Alliander startups die actief zijn op het gebied van nieuwe energiemarkten en duurzame gebiedsontwikkeling, waardoor zij een belangrijke bijdrage leveren aan de evolutie van het nieuwe energiesysteem.

Alliander streeft ernaar om tegen 2030 klanten oplossingen te bieden die passen bij een betaalbaar en betrouwbaar energiesysteem. Dit streven heeft als doel niet alleen de energietransitie te faciliteren maar ook te versnellen, met als uiteindelijk doel Nederland tegen 2050 klimaatneutraal te maken. De strategie schetst de route die gevolgd moet worden om deze doelen te bereiken en benadrukt de noodzaak van samenwerking met anderen omdat dit een gezamenlijke inspanning vereist.
 

Het functieprofiel

Een essentiële bijdrage leveren aan brede en zeer verschillende bedrijfseconomische vraagstukken binnen de energietransitie. Dat doe jij als Business Controller Change. Je neemt de regie in verbeterinitiatieven en veranderprojecten binnen Business Control. Met een focus op performance management, digitalisering en efficiëntieprojecten, draag jij bij aan het professionaliseren van Alliander.

Alliander bevindt zich midden in een periode van transitie, met name op het gebied van performance management, kostenbeheersing en digitalisering. Deze veranderingen hebben directe invloed op het business control team en vereisen een nauwkeurige implementatie. Als Business Controller Change ben jij verantwoordelijk voor het omzetten van deze ambitie naar concrete plannen die succesvol kunnen worden uitgevoerd. Dit doe je in samenwerking met andere Business Controllers van verschillende teams, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de Directeur Business Control Ontwikkeling & Ontwerp, met wie jij een nauwe samenwerkingsverband hebt.

 “De energietransitie is onmogelijk, zonder jou. Hoewel het exacte beeld van het energiesysteem in 2050 nog niet volledig duidelijk is, is het zeker dat netwerken moeten worden versterkt, uitgebreid en efficiënter worden benut. We bewegen weg van traditionele energiebronnen zoals gascentrales naar een diversificatie van lokale bronnen zoals wind- en zonne-energie. Dit vereist nauwe samenwerking tussen overheid, markt en netbeheerders.”

Het gewenste kandidaatprofiel

Als Business Controller Change heb je een passie voor cijfers, duurzaamheid en maatschappelijke impact. Je hebt een kritische kijk op finance structuren en initieert procesverbeteringen. Je bent een analytische, scherpe en communicatief sterke financial. Jij hebt ervaring in stakeholder management en bent in staat om strategische vraagstukken simpel te maken en te operationaliseren. Je hebt een kritische kijk op finance structuren en initieert procesverbeteringen Je bent een echte teamspeler die praktisch en pragmatisch met zaken omgaat en voelt je comfortabel in een ambitieuze werkomgeving. Met jouw leiderschap, analytische vaardigheden en innovatieve mindset maak jij het verschil en draag je bij aan een professionele en toekomstgerichte organisatie. Jij hebt een ‘’can-do’’ mentaliteit.

Verder herken je je in de volgende punten:

  • Afgeronde WO-opleiding in de richting economie, bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • Minimaal 7 jaar ervaring als Consultant of Business Controller met veranderervaring;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands;
  • Je bent analytisch sterk en denkt graag in oplossingen;
  • Je bent ambitieus, hands on en resultaatgericht;
  • Je bent een verbinder in een no nonsens omgeving, gericht op samenwerking en in staat om sterke relaties op te bouwen.
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sandrine.

Referentie: LIE06429