(Group) Financial Controller

De organisatie

Powersports Distribution Group (PDG) is een distributeur van motorfietsonderdelen en één van de leidende en meest snelgroeiende spelers in Europa. PDG is in 2017 gestart met een buy-and-build strategie en inmiddels door 13 additionele overnames gegroeid tot een succesvolle speler. 

Bij PDG werken ca. 300 fte bij het bedrijf dat in handen is van Torqx Capital. Vorig jaar is de laatste acquisitie toegevoegd aan de PDG groep en in 2019 is middels acquisitie Consolidated Motor Spares (CMS) toegevoegd aan de PDG groep. CMS is een toonaangevende wereldwijde distributeur van vintage motorfietsonderdelen die actief is in 70 landen. PDG verwacht de aankomende jaren de (internationale) en succesvolle buy-and-build strategie voort te zetten.

Het functieprofiel

In deze rol ben jij voor PDG Holding hands-on en in de lead voor de periodieke afsluitingen, consolidatie, rapportages en de fiscale zaken (Kwartaal BTW aangifte en de jaarlijkse VpB aangifte), waarbij je de input vanuit de verschillende werkmaatschappijen krijgt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de administratie van 3 holding entiteiten. Als (Group) Financial Controller ben jij verder verantwoordelijk voor de complexere zaken tijdens de afsluiting zoals de balansdossiers. Je weet precies wat er speelt op P&L-, Balans- & Projectniveau en kijkt hierbij naar variaties, oorzaken en risico’s.  

Hiernaast ben je ook verantwoordelijk voor de financiële administratie van CMS. De financiële rapportages zijn nu nog deels extern uitbesteed, maar jij gaat er voor zorgen dat dit volledig binnenshuis gebeurt. Binnen CMS zijn er 4 entiteiten met een totale omzet van €37 miljoen. De administratie komt voort uit de e-commerce activiteiten (hoofdzakelijk online verkopen via de website) evenals alle inkoop, kosten en bankactiviteiten. Jij verzorgt de dagelijkse administratie en bereidt zo ver als mogelijk de rapportages voor waarbij je bijzonderheden bespreekt met Jeroen.

Als laatste is het mogelijk dat je, als je dat zelf wilt, zelfstandig of samen met de Financieel Directeur aan diverse verbeterprojecten werkt. Hierbij kun je denken aan projecten op het gebied van bijvoorbeeld de implementatie van een consolidatietool (LucaNet), risicobeheersing, fraudebeleid, compliance en de ontwikkeling van een groepsbrede reporting manual. Ook ben je bij nieuwe acquisities betrokken bij de financiële integratie om ervoor te zorgen dat de nieuwe overnames op gestroomlijnde wijze meelopen in de consolidatie van de groep.
 

 “Je bent cijfermatig goed onderlegd en sterk in financiële verslaggeving, zeer accuraat, en krijgt energie van het analyseren en uitzoeken van bijzonderheden in de cijfers. Daarnaast ben je een teamspeler die graag actief is binnen het MKB in een jonge, informele en dynamische sfeer”. Marnix Oppel (FD)

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Bachelor’s degree in Bedrijfseconomie (of soortgelijk); 
  • Minimaal 5-8 jaar relevante werkervaring, waarbij controlling ervaring een pré is;
  • Je hebt kennis van Dutch GAAP;
  • Ervaring in distributie/groothandel/E-commerce is een pré;
  • Kennis van fiscaliteit en consolidatie; 
  • Communicatief sterk; in staat om te schakelen en communicatie af te stemmen op diversiteit aan gesprekspartners in een Private Equity en MKB omgeving; 
  • Je bent analytisch, nauwkeurig en proactief;
  • Inzicht in hoe een boekhouding hoort te functioneren; ‘knows what good looks like’;
  • Je bent goed in staat zelfstandig te opereren binnen een dynamische snelgroeiende organisatie;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Gijs.

Referentie: LISW06412