Financieel Manager - Koninklijk...

Financieel Manager - Koninklijk Theater Carré

Organisatie

In exclusieve opdracht van het prachtige theater Carré, zoekt LIME dé eindverantwoordelijk Financieel Manager!

 

Koninklijk Theater Carré dankt zijn faam aan de programmering van nationale, internationale en veelal exclusieve theaterproducties van wereldniveau. Alle denkbare theatergenres, van circus tot cabaret en van popconcert tot opera, bieden bezoekers ieder jaar opnieuw een ruime keuze in het beroemdste theater van Nederland in hartje Amsterdam.

 

In de loop der jaren heeft het theater diverse veranderingen ondergaan en voldoet daarmee aan de eisen van vandaag. Bij renovaties blijft het authentieke karakter altijd behouden. Koninklijk Theater Carré heeft drie eigen restaurants (Grand Café Carré, In de Nok en Bistro de Carrékelder) en diverse foyers waar de bezoeker voor en na de voorstelling kan vertoeven en genieten van een hapje en een drankje. Men beleeft zo in Carré een unieke theaterervaring en een complete avond uit.

 

Bij Carré zijn ongeveer 60 medewerkers in dienst en daarnaast maakt men gebruik van flexkrachten. Jaarlijks vinden er maar liefst circa 300 voorstellingen plaats. De cultuur heeft af en toe wat weg van een familiebedrijf, waarbij men met veel inzet,  plezier en passie van elke voorstelling een onvergetelijke ervaring maakt.


PROFIEL FINANCIEEL MANAGER CARRÉ

Als Eindverantwoordelijk Financieel Manager maak je onderdeel uit van het management team van Carré (6 management leden) en rapporteer je direct aan de Algemeen Directeur. Jouw portefeuille bestaat uit Financiën, Vastgoed en ICT. Hiernaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de Algemeen Directeur met betrekking tot beleidsmatige vraagstukken en strategische lange termijn doelstellingen, met het gezamenlijke doel om Carré nog verder te professionaliseren. Hiermee heb je een zeer brede en verantwoordelijke rol en zal er veel van je project management vaardigheden gevraagd worden.

 

In deze rol faciliteer je met je team de gehele organisatie, van de programmering tot het magazijn. Je werkt veel samen met de gehele operatie. Je stuurt een afdeling aan van acht collega’s. Je team bestaat uit:

 

 • Senior medewerker financiën
 • Analist
 • Financieel administratief medewerker
 • Salarisadministrateur
 • ICT medewerker 
 • Drie collega's voor het beheer en onderhoud vastgoed.   

 

Je functie bestaat onder andere uit de volgende onderdelen: 

 • Enerzijds ben je met je team verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie (inclusief de salarisadministratie). Jullie zorgen voor tijdige en sluitende verantwoording van de geldstromen en de volledige maand- en jaarafsluiting. Ook de financiële administratie en verslaglegging van Stichting Carré Fonds en de jaarrekening vallen onder jouw verantwoordelijkheid, evenals het begeleiden van de audits. Je hebt drie mensen in je team die daarbij ondersteunen. Jullie zijn het financiële geweten van Carré: vastlegging, planning en budgettering, van jaarbegroting tot jaarverslag.
 • Elke voorstelling heeft eigenlijk zijn eigen business case, vaak met specifieke financiële afspraken. Deze gaan gepaard met project administratie. Voor de grotere voorstellingen ben je mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de contractafspraken. Contractmanagement behoort in de volle breedte tot jouw verantwoordelijkheden, er wordt geen contract afgesloten zonder jouw betrokkenheid. Legal issues? Los jij op, met externe support die je zelf regelt. 
 • Carré is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het monumentale pand. De afdeling gebouwbeheer (drie personen) rapporteert aan jou. Groot onderhoud moet worden gepland en gebudgetteerd. Ook de grote projecten, zoals de vervanging van het iconische dak. Uitgangspunt hierbij is een verandering van reactief onderhoud naar proactief onderhoud.
 • Hoe regel je de IT voorzieningen in een pand van 132 jaar oud, welke softwarepakketten faciliteren de interne processen het best? Je draagt de ICT verantwoordelijkheid, ondersteund door de ICT medewerker in je team. Als het ticketing systeem verlengd danwel vervangen dient te worden, ben jij in de projectleider – dit raakt tenslotte alle kernprocessen van het bedrijf.

 

Bovenal ben je de rechterhand van directeur. Je bent de sparringpartner die midden in de business staat, daarnaast stuur je de organisatie procesmatig aan. Je stelt relevante stuurinformatie en rapportages op en helpt zodoende proactief mee met de sturing en de beheersing van de Carré organisatie. Je ondersteunt de RvC, doet zowel de voorbereidingen als deelname aan de vergaderingen. Je onderhoudt contacten met de gemeente, die niet alleen eigenaar van het gebouw is maar ook aandeelhouder van Carré BV. 

Kortom, je bent een onmisbaar en essentieel onderdeel van het management team, met een brede verantwoordelijkheid en een uitdagende mix van operationeel en strategisch denken.


IDEALE KANDIDAAT FINANCIEEL MANAGER CARRÉ

Wij zijn op zoek naar een overtuigende, gedreven en communicatief sterke Financieel Manager. Je schakelt snel en moeiteloos tussen operationeel en strategisch denken. Je bent een teamspeler en uiteraard heb je een passie voor theater, entertainment en hospitality. Je weet het beste uit je team te halen en bent bovendien een sparringpartner voor de directie en het MT. 

 

Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Minimaal 10 jaar aantoonbare relevante en eindverantwoordelijke werkervaring (combinatie van strategische finance achtergrond, uitstekende boekhoudkundige ervaring, leidinggevende ervaring en ervaring met externe verslaglegging en fiscaliteit)
 • Analytisch vermogen, conceptueel sterk, denkt strategisch mee en weet ook in de operatie te duiken
 • Je denkt in processen en hebt ervaring met project management 
 • Affiniteit met vastgoed en ervaring met het implementeren van ICT applicaties 
 • Je bent een stevig mens, geeft graag tegenspraak en je houdt van sparren. Bovenal ben je prettig in het contact en voel je het belang van relaties en stakeholders aan
 • Je hebt een dienstverlenende instelling en bent flexibel in je werktijden (je zult Carré ook wel eens vertegenwoordigen in de avonduren)
 • Minimaal een afgeronde HBO/ Bachelor of Universitaire/ Master opleiding
 • Woonachting in (de buurt van) Amsterdam.

Locatie

Amsterdam


salaris

Marktconform